Kunstkanaal gaat verder op de principes van het jeugdcentrum maar dan binnen een creatieve en artistieke context. Samen met de jongeren gaan we op zoek naar workshops, trajecten (kort of lang) en diverse interessante kansen binnen dit geheel, waar ze zich kunnen verdiepen en ontwikkelen binnen hun interesses. Zo organiseren we bijvoorbeeld maandelijkse muzikale jamsessies en expo’s waar jonge kunstenaars hun werken tentoonstellen. Evengoed worden er op regelmatige basis losse workshops georganiseerd rond upcycling, beatboxen, soundmapping, zeefdrukken, enzovoort.

Interesse in het KunstKanaal? Kom gerust eens proeven van een workshop of creatieve discipline om te kijken of het iets voor jou is! Ben je helemaal gebeten door de creatieve microbe, dan kan je ook kiezen voor een intensiever traject. Een traject dat we samen met jou uitstippelen, op het ritme dat bij jou past. We vertrekken steeds vanuit jouw eigen verhaal. Op basis hiervan slaan we de handen in elkaar met andere (bovenlokale) organisaties, jongeren, artiesten, creatieve disciplines, buurten, enzovoort. Na het afleggen van dit individueel- of groepstraject kan er een toonmoment plaatsvinden (voorstelling, performance, optreden, installatie, …) in de publieke ruimte, waarin je je eigen creatie aan de buitenwereld kan tonen en meer mensen in aanraking komen met het creatief potentieel in de buurt.

Benieuwd? Vragen? Laaiend enthousiast? Spring eens binnen in Ahoy, stuur een mailtje naar kunstkanaal@ahoy.be of bel naar +32 (0)4 93 30 40 08. Wil je meer info over onze lopende trajecten en acties? Neem dan zeker ook eens een kijkje op de Facebookpagina van KunstKanaal!

Gedurende elke maand in Café de Pier kan je terecht voor exposities van jonge creatievelingen die in hun vrije tijd of professioneel bezig zijn met kunst. Naast café de Pier krijgen zij het hele jeugdcentrum ter beschikking waardoor we jonge kunstenaars willen stimuleren om hun zichtbaarheid te verhogen en een netwerk uit te bouwen binnen het kunstenaarscircuit.

Heb je interesse om zelf je werk eens uit te stallen in het jeugdcentrum? Mail mij of spring gerust eens binnen!

Kunstenaars die wij in het jeugdcentrum al hebben mogen ontvangen:

Hans Peeters
Niet nu Laura
Sarah Terlinck
Jasmijn Pas
Alison Georges
Anja Radakovic
Maarten Dillen
Elke Nelen
Ragna Eilers

More to be continued!

A Beam OF Art is een mediakunstproject waar de focus ligt op videomapping. Het project dat reeds in 2019 gestart is heeft als doel om jongeren te kunnen laten experimenten met projectie, video en licht. Door het faciliteren van initiaties, workshops en een toonmoment tijdens het jaarlijks festival ‘Kunstmixer’ willen we de drempel verlagen voor jongeren die met technologie willen werken. Zij kunnen hierdoor expertises rond projectie, video en licht uit

More to be continued!