Kunstkanaal

Kunstkanaal is een artistieke en grenzeloze hub waar alle jongeren spontaan op een laagdrempelige en ontspannende manier kunnen deelnemen aan kunst in al haar schoonheden. Door te focussen op vrije en creatieve ontmoeting tussen verschillende kunstdisciplines willen we kruisbestuiving mogelijk maken en expertises delen tussen jongeren, kunstenaars en derden. Dit doen we door jongeren individueel te begeleiden, hun zelfvertrouwen en enthousiasme te doen groeien en artistieke ontplooiing te creëren. Zo organiseren we maandelijks SOUNDCHECK, waar jij jouw podiumkunst kan tonen aan een publiek. Ook zijn er onze atelier-avonden, waar jongeren vrij binnen kunnen lopen. Daarnaast organiseren we nog losse workshops rond upcycling, beatboxen, verftechnieken,... Je kan steeds bij Kunstkanaal terecht om deel te nemen aan het vaste aanbod en kan je ook 1 op 1 begeleiding krijgen.

Het atelier op het gelijkvloers is naast de studio het hart van Kunstkanaal. Jongeren kunnen hier vrij binnenlopen en aan kunst doen.

Meer info

Iedere eerste vrijdag van de maand organiseert KunstKanaal ‘SOUNDCHECK’, een open mic-avond waar je als performance artiest je volledig kan uitleven. Tegelijk kan je genieten van een frisse pint in ons café De Pier. Meer info

De Studio is de muzikale broeiplaats van Kunstkanaal. Kom je graag meer te weten? Klik dan hier!

Meer info

More to be continued

Meer info

More to be continued

Meer info

Naamloos-1zzzz

Interesse in het KunstKanaal? Kom gerust eens proeven van een workshop of creatieve discipline om te kijken of het iets voor jou is! Ben je helemaal gebeten door de creatieve microbe, dan kan je ook kiezen voor een intensiever traject. Een traject dat we samen met jou uitstippelen, op het ritme dat bij jou past. We vertrekken steeds vanuit jouw eigen verhaal. Op basis hiervan slaan we de handen in elkaar met andere (bovenlokale) organisaties, jongeren, artiesten, creatieve disciplines, buurten, enzovoort. Na het afleggen van dit individueel- of groepstraject kan er een toonmoment plaatsvinden (voorstelling, performance, optreden, installatie, …) in de publieke ruimte, waarin je je eigen creatie aan de buitenwereld kan tonen en meer mensen in aanraking komen met het creatief potentieel in de buurt.

Wil jij mee beslissen welke workshops er georganiseerd worden of wil je zelf ook eens een workshop organiseren?

Meer info

Contact

Locatie

Jeugdcentrum Ahoy vzw
Kunstkanaal
Kosterijstraat 5, 2110 Wijnegem

Contact

Bo Verberck
Nr: +32 (0)4 72 02 58 03

Bart Vannoppen
Nr: +32 (0)4 93 30 40 08

Email : kunstkanaal@ahoy.be

Kantoor uren

Ma:
Di: /
Wo:
Do:
Vr: